Voimaannuttavaa oheistreeniä pesäpalloilijoille

Dynamosalin yhteistyökuviot laajenivat salibandystä pesäpalloon viime sunnuntaina, kun Kempeleen Kirin D-tytöt kävivät tekemässä oheistreeniä salilla. Iloa ja naurua piisasi koko 90 minuutin treenin ajan. Hyväntuulisten urheilijoiden kanssa touhuaminen oli Dynamosalin koutsienkin mieleen sillä motivoituneen urheilijan kanssa on mukava tehdä yhteistyötä.

Valmentajien mukaan tytöt tarvitsevat jo lihaskuntotreeniä tukemaan lajin vaatimuksia. Voiman tuotto vaatii lihasta, mutta myös kehon liikkeiden hallintaa. Kasvavien nuorten on erityisen tärkeää pitää huolta lihaksiston liikemuistista. Murrosikä haastaa kroppaa monessa suhteessa. Kädet ja jalat kasvavat niin, että joka päivälle saa ostaa uutta kenkää.Pallonheittoa

Toiminnallinen harjoittelu tukee oivallisesti pesäpalloilijoiden lajiharjoittelua. Säännöllisesti tehtynä monipuolinen toiminnallinen harjoittelu tukee lajinomaisen voiman lisääntymisen kautta urheilulajia. Lisäksi erilaiset tukilihasten aktivoinnit ja harjoitteet vahvistavat tärkeitä tukikudoksia ja vartalon hallintaa, minkä kautta loukkaantumiset vähentyvät. Olkapään tukilihakset ovat isossa roolissa juurikin pallon heitossa. Ilman niitä käsivarsi jatkaisi matkaansa pallon suuntaan mikä olisi erittäin haitallista. Kehonhallintaa, voimaa tai koordinaatiota ei voi olla kenellekään liikaa ja niitä kaikkia pystyy Dynamosalilla harjoittamaan.

Olimme suunnitelleet nuorille urheilijoille sopivan treenin, jossa haastettiin koko kehoa monipuolisesti. Koordinaatio, hengityselimistö ja lihasvoima laitettiin koetukselle. Tyttöjen positiivisen asenteen ja tekemisen meiningin takuumiehenä toimi Hannu Ojala, joka myös itse näytti esimerkkiä osallistumalla kovaan treeniin yhdessä valmennettaviensa kanssa. Näin sitä pitää!

Tytöistä näki heti, että pesäpallotreeneissä on käyty. Nuoresta iästä huolimatta kehonhallinta oli kunnossa. Treeni oli aika haastava, mutta tyttöjen kunto oli niin rautainen, että seuraavalle kerralle voidaan huoletta suunnitella vielä kovempaa menoa.Rengaspunnerrus

Treenin kruunasi 100 yleisliikettä + lankku haaste, jossa tehtiin parin kanssa yhteensä 100 yleisliikettä niin, että kaveri oli lankkupidossa sen aikaa, kun toinen teki punnerruksen ja  hyppäsi kaverin yli. 100 toistoa meni tytöillä rikki niin, että heilahti!

Kyselimme lopuksi tyttöjen päällimmäisiä mietteitä treenistä. Suosikiksi nousivat soutaminen ja leukojen vetäminen. Näihin molempiin Dynamosali tarjoaakin hyvät mahdollisuudet. Leuanvetotankoja on riittävästi ja kaikentasoiset harjoittelijat on huomioitu avustavilla kuminauhoilla tai lisäpainoilla. Soutulaitteilla teimme pientä kisamuotoista harjoittelua, joka innostutti tytöt soutamaan oikein tosissaan.

Treenit sujuivat oikein mallikkaasti ja 90 minuuttia osoittautui juuri sopivanmittaiseksi ajaksi tutustua toiminnalliseen harjoitteluun. Kipinä vähän erilaiseen touhuamiseen syttyi ja eiköhän me nähdä Kirin urheilijoita jatkossakin salilla treenaamassa.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Robottitarkistus * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.