Käsilläseisontaharjoittelu

Sujuuko käsilläseisonta? Oletko aina halunnut oppia tekemään ensimmäisen muscle upin? Syyskaudella maanantain Savotassa tutustutaan hieman haastavampiin, varsinkin Crossfit-areenoilta tuttuihin liikkeisiin.

Opettelemme liikkeitä progressioiden kautta. Näin jokainen löytää oman tasoon sopivat harjoitteet, joita voi halutessaan soveltaa myös omissa treeneissä. Ohjatun tekniikkaharjoittelun myötä liikkeistä saadaan sekä tehokkaita että turvallisia.

Yhtä liikkeeseen keskitytään aina neljänä maanantaina peräkkäin. Tekniikkaharjoittelulle on vain osa tunnin treeniajasta. Kovaa syketreeniä kaipaava saa siis edelleen maanantain tunnilla hien pintaan.

Syksyn maanantain Savotoissa tutustutaan seuraaviin liikkeisiin:

Tuplanaruhyppy (double under)

Tuplanaruhypyn tavoitteena on saada hyppynaru kierähtämään kahdesti ympäri yhden hypyn aikana. Liike vaatii kimmoisuutta ja rytmiä, mutta pienissä paloissa harjoiteltuna on täysin mahdollinen saavuttaa. Pidempinä sarjoina tuplanaruhyppy haastaa niin jalkojen lihaksia, kuin kuntoa.

Käsilläseisonta

Käsilläseisonnassa pyritään ennen kaikkea totuttautumaan väärinpäin olemiseen turvallisin harjoittein. Tässä käytetään apuna bokseja ja seinää, mutta myös vapaa käsilläseisonta on matkassa edistyneemmille. Kunhan keho on tottunut käsien päällä olemiseen, voidaan keskittyä käsilläseisontaa vaativiin liikkeisiin, kuten käsiseisontapunnerruksiin ja käsilläkävelyyn.

Kippaus roikunnassa osana leuanvetoa ja varpaat tankoon -liikettä (kipping)

Kippauksella tarkoitetaan momentin hyväksi käyttämistä. Näissä harjoituksissa kippausta tarkastellaan osana ylöspäin suuntautuvia vetoliikkeitä. Raskaiden vetoliikkeiden helpottamiseksi voidaan avuksi ottaa kippauksesta saatava momentti. Jotta toistomäärä saataisiin mahdollisimman ylös, on kippauksen oltava taloudellista ja soljuvaa. Ylöspäin suuntautuva kippaaminen haastaa niin olkapäitä, kuin keskivartaloa.

Käsilläseisontapunnerruksen kippaus

Käsilläseisontapunnerrus jalat seinällä on täysin mahdollista, vaikka voimia ns. ”puhtaaseen”, suorin vartaloon tehtävään versioon ei olisi riittävästi. Kippaamalla punnerrukseen käytettävä voima on merkittävästi pienempi, kun käytetään
hyväksi momenttia jaloista. Jalat potkaistaan kattoa kohti, jolloin punnerrus helpottuu. Myös voimakkaammille käsilläseisontapunnertajille kippauksesta on hyötyä, mikäli tavoite on tehdä lyhyessä ajassa mahdollisimman paljon toistoja.

Muscle up tangossa

Muscle up tangossa tehtynä, eli palomiespunnerrus, on yhdistelmä räjähtävyyttä ja rytmiä. Tarkoituksena on päästä roikunnasta tangon päälle suorille käsille. Voima toki auttaa, mutta tekniikka on tässä liikkeessä merkittävämmässä roolissa. Liikettä voi alkaa harjoittelemaan, vaikka leuanveto ei vielä sujuisikaan. Tällöin harjoitteena on erilaiset niveliä vahvistavat liikkeet, sekä kippauksen parempi hallinta.

Tekniikkatreenit osana Savottaa alkaa ma 3.8. tuplanaruhypyillä.

Salilla nähdään!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Robottitarkistus *