Riku – Kohti pelastushenkilöstön kuntotestiä

Rytmikäs nyrkkeilysäkin pauke kuuluu yläkerrasta. Hetken päästä portaikosta kuuluu ripeät askeleet ja alakertaan tulee pitkä ja hoikka nuori mies. 

Kyselimme vähän Rikun fiiliksiä ja tuntemuksia toiminnallisesta treenaamisesta. Mikä saa nuoren miehen treenaamaan säännöllisesti ja itseään säästämättä?

Alunperin Rikun toi salille selkeä tavoite. Hän halusi läpäistä opiskeluihin kuuluvan pelastushenkilöstön kuntotestin. Rikulla on pitkä urheilutausta, mikä antoi jo hyvät edellytykset harjoittelun aloittamiseen. Nyt on vuodet jalkapallon parissa jo jääneet, mutta nyrkkeily- ja potkunyrkkeilytaitoja hän pitää säännöllisesti yllä salimme yläkerrassa.

Keväällä 2014 Riku oli salimme ohi ajaessaan jo laittanut merkille, että Kempeleeseen avataan paikkakunnan ensimmäinen toiminnallinen kuntosali. Toiminnalliset treenit kiinnostivatkin kovasti ja pian salin avaamisen jälkeen on Riku kuulunut salin vakiokalustoon.

Rikua on alusta asti motivoinut paremmat tulokset ja itsensä ylittäminen, ja ennakkoluuloton asenne treeneissä antaa loistavan lähtökohdan kehittymiselle. Riku on osallistunut rohkeasti erilaisiin Dynamosalin treeneihin ja leireille. Miehestä huomaa että uuden oppiminen kiinnostaa ja hän on valmis pistämään aikaa tekniikan harjoitteluun. Monipuolisuus ja uusien haasteiden löytäminen tuokin treeneihin uutta motivaatiota.

Yksi Rikun tulevista haasteista on syksyllä järjestettävä ExtremeRun -tapahtuma. Kesän ohjelmaan kuuluukin Rikulla myös Dynamosalin juoksutreenit muiden treenien ohessa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Robottitarkistus * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.