Kuulanheittoa pihalla

Kun olen kutsunut kiinnostuneita treenaajia piipahtamaan salille tutustumaan, olen usein törmännyt kommenttiin ”täytyy ensin hieman treenata, ennen kuin uskaltaa tulla käymään”.

Voin luvata, että tämä on täysin turha huolenaihe, sillä meitä “huonokuntoisia” on joka puolella. Aina löytyy joku joka voi tehdä saman asian nopeammin tai paremmin.

Kunnon taso on suhteellista. Tai mitä kunnolla edes tarkoitetaan? Moni itseään ”hyväkuntoisena” pitävä voi yllättyä, kun uudenlainen treeni saa koneen hyytymään. Kunto on ominaisuus, joka ei näy päällepäin eikä siinä kannata verrata itseään muihin.

Meidän täytyy muistaa, että kenelläkään ei ole hyvä kunto automaattisesti. Harva on heti syntymänsä jälkeen montaa leukaa saanut vedettyä. Meillä kaikilla on omat elämänvaiheemme, jotka ovat ajaneet meidän juuri tähän hetkeen. Näitä elämänvaiheita ja käänteitä muut eivät tiedä, eikä niillä ole oikeastaan väliä. Menneisyyteen emme voi vaikuttaa, joten kannattaa keskittyä nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Oikeastaan huonoa kuntoa kannattaa hävetä silloin, kun asialle ei yritäkään tehdä mitään. Ainoastaan sillä, mitä päätät tehdä tällä hetkellä, on vaikutusta elämääsi. Niin ilmeiseltä kuin se kuulostaakin :)

Dynamosalilla on avoimet ovet lauantaina 16.3. klo 12-16. Koko tämän edeltävän viikon on tutustujien viikko, jolloin saa käydä tutustumassa vaikka viikon jokaiseen ryhmäliikuntatuntiin. Viikolla pidämme myös kaksi “Matalan kynnyksen” treeniä: keskiviikkona 13.3. klo 18 ja lauantaina 16.3. klo 12:15. Näihin treeneihin saa tulla matkaan, koki sitten kuntonsa miten huonoksi tahansa ja niihin voi tulla täysin takki auki, vaikka farkut jalassa. Pidämme treenit keveinä, mutta silti tutustutamme treenaajat liikkeisiin, joita salillamme voi tehdä. Terveppätuloa matkaan!


Petteri

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Robottitarkistus *