Dynamosalilla alkaa toukokuussa Jukka Rajalan lanseeraaman CompactFitin Movement-konseptin tunnit. Movement-tunneilla keskitytään luonnolliseen liikkumiseen ja oman kehon hallintaan: asioihin, jotka tuntuvat olevan nykyisessä länsimaisessa kulttuurissa monille haasteellisia. Kehomme pystyy paljon enempään mitä olemme ajan saatossa tottuneet. Monipuolisen liikeharjoittelun avulla voimme parantaa kehomme hyvinvointia merkittävästi. Siinä sivussa parantuvat voimatasot, tasapaino, ketteryys ja kehon hallinta.

Mitä on Movement?

Movement on kehonpainoharjoittelua, movement on itsensä haastamista, movement on liikettä ja liike on lääkettä.

Nykyään halutaan erikoistua. On muodikasta harrastaa yhtä tiettyä lajia ja kehittyä siinä mahdollisimman hyväksi. Niinpä ei ole ollenkaan harvinaista törmätä ihmisiin, jotka ovat erittäin hyvä jalkapallossa, mutta eivät pääse kyykkyyn. Tai salibandyn pelaajiin, jotka osaavat liikuttaa palloa nopeasti ja tehokkaasti, mutta ovat samalla rikkoneet polvensa ja ranteensa harjoitellessaan.

Nykyinen fitnessbuumi tuottaa naisia, joilla on isot olkapäät, mutta ei kykyä punnertaa oikein ja miehiä, jotka nostavat maasta isoja rautamääriä, mutta eivät pysty kannattelemaan käsillään omaa vartaloaan. Ihmiset erikoistuvat niin pitkälle, että unohtavat miten liikutaan ja miten omaa kehoa hallitaan.

Lisäksi meillä on niin paljon hyviä tuoleja, että ihmiset ovat menettäneet kykynsä mennä kyykkyyn tai nousta lattialta ylös. Kehoamme ei ole tehty istumaan paikallaan tuntikausia ja elämään 80 vuotta ”mukavuusalueella”. Kehomme adaptoituu mukavuusalueella elämiseen ja pikkuhiljaa jäykistää itsensä näille pienille liikelaajuuksille. Jäykistyneet nilkat, lonkat ja olkapäät vaikeuttavat elämäämme ja pikkuhiljaa alkavat vaikuttamaan myös elämisen mukavuuteen selkäkipujen muodossa.


Meillä kaikilla on ollut lapsena kyky liikkua ja liikuttaa itseämme. Lapsille kaatuminen ei ole ongelma, se on vain hauska sattumus. Vanhemmiten 
menetämme kyvyn sekä kaatua, että nousta sieltä ylös. Vaippaikäiset kyykkävät kuin olympialaisten painonnostajat, mutta vanhemmiten olemme hyväksyneet oman jäykkyytemme ja kyvyttömyytemme liikkumiseen. Vanhenemiselle antaudutaan ”vanhuus ei tule yksin” -sananlaskun turvin, mutta unohdetaan se että vanhuudelle voi myös yrittää pistää kampoihin. Kovasti.

Movement tunneilla palautamme keholle luonnollisen kyvyn liikkua ja hallita omaa kehoamme. Liikkumisen uudelleenlöytämisen ilon kautta parannamme voimatasojamme ja liikkuvuuttamme aivan uudelle tasolle!

Starttikurssi

Movement starttikurssi alkaa Dynamosalilla maanantaina 4.5.2015 klo 19 ja jatkuu aina maanantaisin kahdeksan viikon ajan. Starttikurssilla luodaan pohja Movement-konseptin liikkeisiin ja perehdytään uudestaan liikkumisen tukipilariin eli omaan kroppaamme. Starttikurssin jälkeen osallistuja on valmis jatkamaan haastavampien movement- ja taitoliikkeiden parissa.

 

Tervetuloa starttikurssille!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Robottitarkistus * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.