Juha tykästyi toiminnallisiin treeneihin ja salin tunnelmaan

Ryhdikäs ja kovakuntoinen Juha astelee määrätietoisesti salin taustalle. Dynamosalilla on alkamassa toiminnallinen treeni, joihin Juha säännöllisesti osallistuu. Tunnin aikana on ilo seurata, kuinka esimerkillisesti ja tekniikaltaan puhtaasti Juha treenaa väsyneenäkin. Omien sanojensa mukaan hänellä on ollut aiemmin vaikeuksia käydä salilla. Nyt intoa, taitoa ja motivaatiota näyttää miehessä piisaavan.

Juha vaihtoi loukkaantumisten jälkeen joukkueurheilun kestävyysharjoitteluun. Hiihto ja pyöräily ovat olleet viime vuosina Juhan treeneissä merkittävässä osassa.

Viime syksynä hän tuli tutustumaan salillemme toiminnalliseen harjoitteluun: Olin tutustunut aiemmin toiminnalliseen treenaukseen, ja esim crossfit- kilpailut teeveessä kiinnosti. Ajattelin, että toiminnallinen voisi olla minun juttuni. Ikää alkaa kertymään, joten kokonaisvaltainen kehonhuolto tuntui nyt erittäin ajankohtaiselta.

Vaikka Juha on kouluttautunut kuntosaliohjaajaksikin, hänellä oli silti ennakko-oletuksia salista ja itsestään:

Viimeisen päälle treenattuja ja huippukuntoisia huippu- urhelijoita sali täynnä, jonne tällaisen huonokuntoisen on vaikea sopia joukkoon. Miten jaksaisin muiden mukana.

Olemme törmänneet tähän samaan ennakkoluuloon ennenkin ja yleensä kaikille käy, kuten Juhallekin:

Yllättävän hyvinhän se meni, paikat kyllä olivat sen ensimmäisen kuukauden älyttömän kipeänä.

Lihasarkuus ja -kipu ovat tuttuja seuralaisia kaikille, jotka ovat pitäneet harjoittelustaan taukoa tai ovat tottuneet erilaiseen treeniin. Niitä ei tarvitse pelätä ja säännöllinen harjoittelu totuttaa lihakset pikkuhiljaa ottamaan vastaan paremmin harjoittelun tuoman kuormituksen.

Juha kertoo yllättyneensä, kuinka hän on voinut nauttia porukassa treenaamisesta:

Minulle elinehto tässä on ollut ohjatut treenit. Positiivista on ollut myös treenikalenteriin tulleet muutokset.

Juha puhuu elinehdosta, koska hänen tärkein tavoitteensa alkuun oli säännöllisyys. Tavoite on pitänyt, sillä pitempiä treenitaukoja ei ole tullut. Välillä on tehnyt mieli tulla useamminkin, mutta kokeneena urheilijana Juha tietää, että liika on liikaa.

Juhan motivaatiota on ylläpitämässä salin ilmapiiri, muut treenikaverit sekä sosiaaliseen mediaan tulevat päivitykset: 

”(Somessa) Näkee tuttuja treenaamassa: Siellä ne taas vetää hulluna treeniä. Pakko kyllä lähteä itekki.

Lisäksi ohjaajilla on suuri merkitys. Dynamolla on alusta lähtien ollut kotoisa tunnelma. Asiakkaat tuntuvat viihtyvän ja kyllä se on itsellekin tärkeä asia. Lisäksi pitempään treeneissä mukana kulkeneet tutut on aina mukava nähdä.”

Yritimme myös hieman kalastella Juhalta konkreettisia tavoitteita treenien suhteen, mutta varovaisena miehenä hän ei lähde antamaan tarkkoja tavoitteitaan:

Ehkä tiettyjen liikkeiden osalta olen asettanut itselleni tavoitteita, niitä vain ei uskalla ääneen sanoa. Ettei treenaamisesta vain tule liian totista. Siihen se ainakin itsellä voisi kaatua, täytyy osata säilyttää tietty rentous.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Robottitarkistus * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.